Vunnu virðislønir - óvanliga høgt støði
Seks føroyskir næmingar vóru við í "Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence" sum varð hildin á konservatoriinum í Keypmannahavn 22. og 23. apríl 2006.
Trý fingu aðru virðislønir og onnur trý fingu triðju virðislønir.
Jóna Ásvør Svabo Samuelsen úr Sandavági á klarinett, Josef Olsen úr Gøtu á klaver og Andreas T Restorff úr Havn á cello vunnu aðru virðislønir.
Maria Heinesen úr Havn á violin, Alvi Joensen úr Gøtu á gittar og Halgerð Árnadóttir úr Oyndarfirði á trompet vunnu triðjuvirðislønir
Tilsamans eitthundrað vóru við í kappingini og støðið er yvithøvur rættiliga høgt hjá hesum 100 útvaldu.
Vit ynskja teimum øllum tillukku við avrikinum
Sambært Else Conelius, var støðið í ár óvanliga høgt, sum hon skrivar í Berlingske Tidende:
af Else Cornelius
Usædvanligt højt niveau i Berlingske Tidendes klassiske musikkonkurrence.
Fire unge spillede til guld i Berlingske Tidendes klassiske musikkonkurrence i weekenden, og tre af guldmedaljerne gik til blæsere, to hornister og en fagottist.
Det er helt usædvanligt i konkurrencens lange historie, og det fortæller om et ungt blæsermiljø, som lover godt for fremtiden.
Det gør det høje niveau i årets konkurrence også, så meget talent, så mange børn og unge, som ikke bare øver sig flittigt, men spiller med åbenlys musikglæde.
Der er mange musikere, mange gode amatører og et stort entusiastisk musikpublikum at se frem til.
af Else Cornelius
104 børn og unge deltager i den kommende weekend i Berlingske Tidendes klassiske musikkonkurrence.
Hvis man kender nogle pessimister, som påstår, at nutidens børn og unge ikke interesserer sig for klassisk musik - så burde man invitere dem med ind på Musikkonservatoriet i København den kommende weekend. For der vil de høre klassiske toner fra hvert eneste af underetagernes øvelokaler, mens de går op ad trappen til koncertsalen, og deroppe kan de sætte sig og høre 104 børn og unge spille klassisk på livet løs i to dage.
Den lille Suzuki-elev kommer med sin violin i kvartstørrelse, de unge cellister spiller svære koncerter. Store drenge kommer med deres messinginstrumenter, horn, basun og euphonium. Rigtig mange pianister prøver kræfter med konservatoriets store koncertflygel. Mage til afvekslende musikdage er svære at finde.
Berlingske Tidendes klassiske musikkonkurrence er blevet en institution i det danske musikliv. I år kan den holde 35-års jubilæum.
Som voksne skriver mange af vore bedste musikere stadigvæk i deres CV, at de en gang fik Berlingske-guld, og alle ved, at det er et kvalitetsstempel, der vil noget. Men Berlingskes konkurrence handler ikke kun om at kåre vindere og give dem guld. For den har også et pædagogisk sigte. Den deltager, som er med for første gang og får en 3. præmie, skal også være stolt, og det er fint at stige i graderne og få 2. præmie næste år. Den erfarne bedømmelseskomite husker godt og belønner flid og ordentligt arbejde.